انتخاب منوی شام عروسی یکی از دغدغه‌های عروس خانم و آقای داماد چند ماه قبل از مراسم برای برنامه‌ریزی عروسی است. می‌توانیم بگوئیم یکی از مهم‌ترین بخش‌ها بعد از انتخاب مکان عروسی همین منوی شام عروسی است چرا که میهمانان به آن توجه ویژه‌ای دارند! چند مدل غذا مناسب است؟ نوشیدنی چه باشد؟ نحوه پذیرایی سلف باشد یا پرسی!؟ در انتخاب چقدر باید ذائقه میهمانان را در نظر گرفت؟ و صدها سوال دیگر که در ذهن میاید!

ما در این مقاله نکاتی را در انتخاب شام عروسی به شما می‌گوئیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای بهترین شب زندگی‌تان داشته باشید.

منوی انتخاب شام عروسی

اولین نکته این است که بدانید؛ سرو یک شام عالی و با کیفیت می‌تواند یک خاطره خوب از مراسم شما در یاد مهمان‌ها بسازد. از این رو حتما باید دقت لازم و کافی را برای انتخاب نوع غذا و کیفیت مناسب آن به کار بگیرید تا بتوانید با آگاهی لازم بهترین انتخاب را داشته باشید.

غذاهایی مثل؛ زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با گوشت، کباب، جوجه کباب، برنج سفید، و انواع خورشت‌هاغذاهای اصلی منوی شام عروسی را تشکیل می‌دهند. حال شما باید نسبت به میزان بودجه‌ و تعداد میهمانان‌تان منویی مناسب و ایده‌آل بچینید. از طرفی اگر هزینه برایتان مهم نباشد می‌توانید چندین غذا بعلاوه دسر، پیش‌غذا و نوشیدنی را برای میهمانان‌تان انتخاب کنید تا هر کسی نسبت به ذائقه‌ای که دارد غذای مورد علاقه‌اش را انتخاب کند.

پیشنهاد آینو برای انتخاب شام عروسی

یکی از بهترین ترکیب‌ها برای یک منوی ایده‌آل انتخاب زرشک پلو و باقالی پلو است که با انتخاب یک غذای سوم از میان خوشت‌های اصیل مثل فسنجان میتواند انتخابی عالی شود.

نکات مهم در انتخاب شام عروسی

  1. فراموش نکنید فرهنگ و آداب و رسوم در این انتخاب نقش مهمی دارد پس با آگاهی از مذهب و آداب میهمانان شام عروسی و نوشیدنی‌ها را انتخاب کنید.
  2. حداقل از 6 ماه قبل قرارداد غذا را با تشریفات تنظیم کنید.
  3. حتما بودجه خود را در انتخاب‌ها در نظر بگیرید.
  4. چشم و هم چشمی و بریز بپاش‌های خانوادگی را در این انتخاب دخیل نکنید.
  5. سلیقه و وقت کافی را در انتخاب‌ها در نظر بگیرید.
  6. از تشریفات بخواهید که مواد اولیه غذاها را به صورت تازه و کاملا با کیفیت تهیه کند.
  7. از دو هفته مانده به مراسم‌تان تمام موارد و انتخاب‌ها را مجدد بازبینی و هماهنگ کنید.

چیدمان میز شام عروسی

چیدمان میز شام عروسی می‌تواند به سلیقه خانواده عروس یا خانواده داماد یا خود تشریفات موردنظر عروسی انجام شود. این میز باید در نهایت زیبایی و با سلیقه چیده شود به صورتی که غذاهای موجود در سراسر میز برای تمامی افراد قابل دسترسی باشد. یکی دیگر از نکات مهم برای چیدمان میز شام عروسی، تزئینات آن است. مسلم است که اگر تنوع در غذاهایتان بالا باشد زیبایی میز چندین برابر خواهد شد اما ممکن است تصمیم داشته باشید که فقط با یک نوع غذا از میهمانان‌تان پذیرایی کنید در این زمان حتما باید با دقت و ظرافت بالا میز را تزئین کنید تا همه چیز کامل و زیبا باشد. شما باید از همه عناصر موجود به جا و هماهنگ استفاده کنید و خوشمزه بودن غذاها را نشان دهید. بهتر است حتما مراسم‌هایی که از قبل رفته‌اید را مرور کنید و نقاط ضعف و قوت آن‌ها را در ذهن‌تان داشته باشید تا بتوانید به اندازه کافی از آن‌ها ایده بگیرید.

انتخاب رومیزی زیبا، گل‌آرایی مناسب، استفاده از شمع و دیگر وسایل تزئینی می‌تواند میزی زیبا برای شما به ارمغان بیاورد.

درنهایت همه این نکات باید به توجه به نوع پذیرایی شما انجام شود. اگر قصد دارید به صورت سلف سرویس از میهمانان‌تان پذیرایی کنید باید حجم غذاها را کمی بیشتر در نظر بگیرید چرا که خود میهمانان غذای انتخابی‌شان را سرو می‌کنند و ممکن است از یک غذا چندین بار بخورند. اگر هم قرار بر این است که پذیرایی به صورت پرسی انجام بگیرد نهایتا دو مدل غذا می‌تواند بسیار ایده‌آل باشد.

نکاتی که باید با تشریفات هماهنگ شود

  1. اعلام تعداد میهمانان به تشریفات و نحوه سرویس‌دهی به آن‌ها
  2. اعلام بودجه مورد نظر برای برگزاری و شام عروسی
  3. چگونگی نوع سرو غذای عروسی
  4. غذاها با مواد اولیه و تازه تهیه شوند

شام عروسی و جزئیات آن

  1. انتخاب تعداد پیش غذا
  2. انتخاب تعداد دسرها
  3. انتخاب تنوع و تعداد نوشیدنی‌ها
  4. انتخاب تنوع و تعداد غذای اصلی
  5. انتخاب موسیقی هنگام سرو غذا
  6. انتخاب نوع ظروف برای سرو غذا
  7. نحوه تزئین و چیدمان میز شام
  8. انتخاب ساعت سرو غذا
  9. انتخای مکان مناسب برای سرو غذا
  10. انتخاب محل مناسب برای سرو غذای عروس و داماد
  11. تست کیفیت غذاها قبل از مراسم

قرارداد شام عروسی

قرارداد با تشریفات را کاملا شفاف، بدون هیچ شک و شبه‌ای بنویسید و بدون تعارف تمامی موارد ذکر شده مهم در این مطلب را در قرارداد بیاورید.

غذاهای باقی‌مانده از شب عروسی

همیشه بعد از مراسم‌ها تعدادی غذا، سالاد، نوشیدنی و … باقی می‌ماند. بهتر است از همان اول تکلیف این غذاها را روشن کنید. اگر قرار است این غذاها را به خانه ببرید حتما از قبل فردی را مسئول این کار کنید و ظروف لازم را همراه داشته باشید چرا که برخی از تشریفات ظرفی برای این کار به شما نمی‌دهند.

غذاهای مخصوص شام عروسی

  • انواع خوراک‌ها برای پیش‌غذا و دسر: کشک و بادمجان، میرزا قاسمی، چیکن استراگانوف، بیف استراگانوف، سینی سبزیجات، کوفته، دلمه، خوراک زبان، رولت گوشت، رولت مرغ، اسکالپ گوشت و مرغ، ژیگو، استیک، شنیسل، خوراک گوشت و مرغ، انواع کوکو و شامی، میگو، ماهی و ….
  • غذاهای خورشتی برای غذای اصلی: خورشت فسنجان با مرغ یا گوشت، قیمه، قرمه‌سبزی، کرفس، خورشت خلال، خورشت کاری، خورشت کرفس، خورشت نعنا و جعفری و …
  • غذاهای برنجی برای غذای اصلی: باقالی پلو با ماهیچه، گوشت گوسفندی، گوشت گردن یا مرغ، زرشک پلو، شیرین پلو، آلبالو پلو، مرصع پلو، ته چین گوشت یا مرغ، پلو مکزیکی، پلو چینی، پلو یونانی، ته‌چین زعفرانی و پلوسفید زعفرانی و …
  • غذاهای کبابی: جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ، بختیاری، قفقازی، شیشلیک، سلطانی، کباب ترش، دنده کباب، کباب ایتالیلیی، کباب ژاپنی و …
  • غذاهای دریایی: انواع ماهی، میگو، شاه میگو، سوشی، لابستر، خرچنگ، صدف، خاویار و …
  • غذاهای تزئینی: بره درسته و شکم پر، بوقلمون و ماهی درسته و شکم‌پر

انواع سالاد برای شام عروسی

  • سالاد سزار با مرغ گریل شده
  • سالاد لبو
  • سالاد قارچ و پنیر
  • سالاد اندونزی
  • سالاد الویه
  • سالاد مرغ
  • سالاد ماکارونی
  • سالاد شیرازی
  • سالاد فصل
  • سالاد کلم
  • سالاد سبز
  • سالاد میوه
  • سالاد زیتون
  • سالاد اسفناج
  • سالاد تند عربی

انواع مخلفات برای شام عروسی

  • انواع سبزیجات
  • انواع ترشی
  • برانی اسفناج
  • برانی بادمجان
  • ماست چکیده
  • زیتون پرورده

انواع دسر برای شام عروسی

  • انواع ژله میوه‌ای
  • تیرامیسو
  • کرم کارامل
  • موس شکلات
  • انواع ماست طعم‌دار
  • انواع پودینگ‌ها
  • بستنی میوه‌ای مخصوص
  • کیک بستنی
  • چیز کیک
  • کیک عروسی

انواع نوشیدنی شام عروسی

  • انواع نوشابه
  • انواع دلستر
  • انواع دوغ
  • انواع شربت
  • انواع آبمیوه
  • آب معدنی

در نهایت به یاد داشته باشید این بخش یکی از مهمترین بخش‌های شب عروسی است که کوتاهی در آن حرف و حدیث‌هایی از سمت میهمانان را به دنبال خواهد داشت. حتما غذاها را به نحوی انتخاب کنید که میهمانان آن‌ها را دوست داشته باشند. بهتر است منوی مردنظرتان ترکیبی باشد. نباید همه غذاهای فرنگی یا دریایی باشد این کار اشتباه است. امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید.